Ik loop niet voor een tientje weg, ik zit hier op mijn plek.

Wil je meer informatie of direct solliciteren?

Timmerman & werkvoorbereider Jan Greuter (59): “Hard werken maar evengoed tijd voor een lolletje”

“Ik begon als jochie in de bouw, ik liep altijd te timmeren. Ik werkte bijna 30 jaar voor een bouwbedrijf toen ik ben omgeschoold tot werkvoorbereider/calculator. Ik moest dat vak echt nog leren toen het bedrijf over de kop ging door de crisis. Ik was 56 en er was bijna geen werk. Ik ben op de taxi gaan zitten. Vorig jaar kreeg ik een mooie kans bij Wijkom: ik kon aan de slag als timmerman en werkvoorbereider/calculator. Op de taxi had ik het best naar mijn zin, maar ik werk liever in de bouw. Ik ben blij dat ik terug ben.

Westfriese mentaliteit

Wijkom is een positief, eerlijk bedrijf. Arjan luistert echt naar je, en dat verwacht hij terug. Je moet recht door zee zijn, mekaar niet voor de gek houden. Er hangt een goede sfeer. Ik ben een Westfries, steek graag mijn handen uit de mouwen. Ik heb eens een klus gedaan waar we stands in elkaar moesten zetten, samen met bouwvakkers uit andere delen van het land. Met een collega had ik er voor de schaft al twee in elkaar, zij deden er twee op een dag. Hier moet ik niet wezen, dacht ik. Wijkom past wél bij mij, we hebben dezelfde mentaliteit: hard werken maar evengoed tijd voor een lolletje.

Jan Greuter (59)

Af en toe op een klussie

Bij Wijkom werk ik op kantoor, in de werkplaats en af en toe op een klussie. Dat geeft veel vrijheid. Ik heb een mooie kans gekregen, die pak ik met twee handen aan. Ik hoop hier mijn pensioen te halen. Soms lijkt het gras ergens groener, maar dat is het bijna nooit. Ik loop niet voor een tientje weg, ik zit hier op mijn plek.”

Wil je meer informatie of direct solliciteren?